Při nákupu nad 1000 Kč dárek zdarma 🎁

Centella Asiatica - populární bylinka nejen v kosmetice

Pupečník asijský, latinsky Centella asiatica, zkráceně Cica je léčivá bylina původem z jihovýchodní Asie, kde se jí daří v bažinatých oblastech a je rozšířena v celém vlhkém pásmu tropů a subtropů skoro do celého světa. Pupečník obsahuje mnoho účinných látek prospěšných člověku a řadu užitečných vitamínů. Tato bylina se po staletí využívala v tradiční “čínské” medicíně a indické ájurvédě. Občas ji najdeme i pod přezdívkou "tygří tráva", neboť se traduje, že asijští tygři se touto bylinou potírají, aby rychle zahojili svoje rány. A nyní si zasloužila místo i v moderní kosmetice, kde výrobci kosmetiky přidávají tuto složku do hydratačních krémů, sér a dalších přípravků, aby obnovily podrážděnou, zarudnutou nebo citlivou pleť.

Je bohatý na vitamin C, vitamin A, vitaminy B1 a B2, niacin a karoten, které společně rozjasňují pokožku a bojují proti jejímu předčasnému stárnutí. Kromě toho má protizánětlivé a antibakteriální účinky, snižuje riziko vzniku celulitidy, zpomaluje stárnutí a zlepšuje pružnost pokožky a hojí rány. Dále působí proti kožním alergiím a je vhodný pro atopiky. Pupečník ničí houby a plísně, pomáhá též při ekzémech, lupénce a dalších kožních potížích. 

Pro mnohé produkty korejské kosmetiky je pupečník asijský díky svým účinným látkám základní a důležitou složkou. Kosmetické značky jako Benton, Pyunkang Yul, COSRX, Toun28, Sioris, Klairs, Innisfree pupečník využívají ve většině svých produktů a proto u nás ve SkinandCare najdete více než 35 produktů, kde je účinných výtažek z této blahodárné byliny Centella asiatica.

Produkty, ve který najdete složku Centelly Asiaticy: